איפה להיות במוח ימין או במוח שמאל?
שלשה שלבים לשחרור הלחץ ולהתנהלות נכונה:
שלב ראשון מודעות:
ככול שהסביבה שלנו מלאה בגירויים, ואנחנו אוספים מידע מבחוץ, וגם כאשר אנחנו רוצים לשלוף את המידע, לסדר ולארגן אותו, אנחנו פועלים מתוך מוח שמאל. כשאנחנו במצב ערות, מודעים, מנתחים, משווים מידע. המצב מכניס ללחץ מיותר. ואז אי אפשר לקלוט יותר שום גירוי, יש עומס על המוח וחייבים לעשות הפסקה. נוצר פקק בכניסה למוח ימין בתוך חדרי הזיכרון יש עומס וחייבים ריענון.
שלב שני עצירה:
לפני שיוצאים לכל פעולה חדשה, כדאי לבצע מעין הפסקה BRAKE STATE לעצור, להבין שיש עומס, יש לחץ בין אם זה בראש למשל: לא זוכרים כלום, הכל נמחק, אין יכולת לחשוב בצורה בהירה, ובין אם זה תחושה, מרגישים את הלחץ בגוף, עייפות, הזעה, חוסר שקט, עצבנות.
שלב שלישי רענון:
שינוי כיוון, מעבר אל המוח ימין, בכל דרך שיעשה לכם טוב, זה יכול להיות: שמיעת מוסיקה, מדיטציה, לנוח עם שתי הרגלים למעלה, ללטף את חיית המחמד שלכן, להתנדנד על ערסל, לראות תכנית קצרה, לצאת לסיבוב בחוץ, אפילו נמנום לכמה דקות, מקלחת וכו'
שימו לב: זה חייב להיות משהו שמסב לכם הנאה, עונג, אושר. במצב זה המוח משחרר אנדורפינים, המוח שמשמש כמו בית מרקחת, יכול לשחרר לפחות 20 סוגים שונים של אנדורפינים. מצב זה מעביר את מוח ימין להתארגן ולהתנהל מחדש.